Over Corinne
Corinne de Beer (1954) is sinds 2003 werkzaam als eerstelijnspsycholoog. Wat haar iedere keer weer inspireert aan dit werk is de veerkracht die mensen tonen na belastende gebeurtenissen. 'Life is what happens when you are busy making other plans', zei John Lennon ooit. Zij ziet het niet zozeer als haar missie om stoornissen te behandelen. Zij denkt meer in termen van: onderzoeken waar je vastliep met je gedragspatronen. Samen bekijken: wat kun je leren om weer het heft in eigen hand te nemen.
Zij startte samen met Tineke Teeuwisse in 2003 een praktijk in Son en Breugel. Na verhuizing naar regio Haarlem werkte zij eerder in Castricum en nu bij Gezondheids Centrum Broekpolder te Heemskerk.
Zij werkte van 2001 t/m 2003 als reïntegratiepsycholoog bij een Arbodienst. Daarvoor werkte zij o.a. als speltherapeute met kinderen en trainer ‘Omgaan met agressie’ in het gevangeniswezen.
Corinne de Beer was van 1980 tot 1990 docent zelfverdediging fysiek/mentaal. In 1983 ondernam zij een studiereis naar de Verenigde Staten en ontwikkelde samen met o.a. Loes Maas en Maria Steenman een zelfverdedigingsmethode: een combinatie van oosterse vechtsporten en westerse gedragspsychologie. Daarvóór werkte zij in tehuizen voor crisisopvang.
Lidmaatschappen
NIP:Nederlands Instituut van Psychologen: lidnummer 91753
LVVP: Landelijke Vereniging van Psychologen en Psychotherapeuten: lidnummer D003128
NFvGP: Nederlandse Federatie van GezondheidszorgPsychologen: lidnummer 3172
Lichaamsgericht werkende psycholoog-NIP
NVvM:Nederlandse vereniging van Mindfulness Trainers
Aangesloten bij CSR-centrum, een kenniscentrum mbt chronische stress en burn-out
Nederlandse Vereniging voor Hypnose:basislid
BIG-nummer:390-577.80225
AGB-code: 94-003001
Kamer van Koophandel: 37157953
Mindfulness en compassie trainer
Psycho-sociaal therapeut NVPA/RBCZ
NVPA/RBCZ: Licentienummer: 214035R
Corinne de Beer werkt als GZ- en eerstelijnspsycholoog volgens de richtlijnen van de beroepsverenigingen NIP, NFvGP, en NVPA. De richtlijnen van de Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst (WGBO) en de Wet op de Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG-wet) zijn van toepassing, evenals de wettelijke kaders van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).